ParfumuriEnglish

Informatii si articole


Istoria parfumului


     Importanta parfumului a fost inteleasa inca din antichitate, in Mesopotania si Egipt, cand era utilizat la ceremonii religioase sau in timpul preludiului.
     Romanii si persanii au dezvoltat si rafinat aceasta arta a producerii parfumurilor. Ei foloseau doar ierburi si mirodenii, ca migdal, portocal, coriandru, mirt, rasina de conifere, dar nu si flori.
     Mai tarziu, un doctor musulman, Avicenna (Ibn Sina), a introdus procesul de extractie a uleiurilor din flori prin distilare, procedeu folosit foarte des si astazi.

Stiinta parfumeriei a patruns in Europa in secolul al XIV-lea datorita raspandirii islamului. Primul parfum modern a fost creat in 1370, la comanda reginei Elisabeta a Ungariei.
     Parfumeria a prosperat in Italia renascentista, iar in secolul al XVI-lea rafinamentul italian a ajuns si in Franta, care a devenit rapid centrul european al parfumurilor si al produselor cosmetice, iar cultivarea florilor pentru esente - o industrie importanta in sudul Frantei.

     Abia in secolul al XIX-lea parfumeria a cunoscut o profunda schimbare prin dezvoltarea chimiei moderne, alchimia, care a dus la crearea unor noi esente si miresme.
     La inceputul secolului XX au fost introduse aromele abstracte, care nu mai aveau nicio legatura cu buchetele florale. Acest progres a adus o revolutie in industria parfumeriei.
     In 1921, Gabrielle Chanel a lansat Chanel No.5, primul parfum in care s-au folosit doar esente sintetice.

    O Super Oferta Pentru Clientii Noi
GRATUIT IsaDora Lip Gloss
(culori la alegere)*
la orice comanda in valoare de peste 70 RON
* In limita stocului disponibil!
 
5%
EXTRA reducere
la mai multe
produse comandate
  TRANSPORT GRATUIT
pentru Produsele Cosmetice
oriunde in lume in 4-10 zile lucratoare
pentru Parfumuri
taxam 10% din total, dar maxim 45 RON
1%-10% GRATIS
extra, la fiecare comanda
BONUS
LOIALITATE

click aici pentru detalii
     Parfumuri - magazin online   
NOTA: Reproducerea articolelor sau materialelor de pe acest site este autorizata doar cu mentionarea sursei, www.eParfumerie.ro